De Gangmaker

 ‘Bourgondisch gastheer met liefde voor de koers’

Sinds mei 2018 ben ik De Gangmaker begonnen. Onder deze naam organiseer ik ‘social rides’ voor zowel de road-, mountain als gravelbike. De insteek is niet racen, KOM’s scoren of anderen eraf rijden. Het is ook geen club of vereniging, geen contributie of lidmaatschap. Iedereen is welkom!! De club op Strava heeft inmiddels bijna 250 leden en het bereik op Facebook is in korte tijd ook verrassend snel gegroeid. Zie het als een laagdrempelig on- en vooral offline platform om eens andere fietsliefhebbers te ontmoeten en inspiratie voor nieuwe routes op te doen. Met 20 jaar ervaring als gastheer in de horeca, zal je dit voor, tijdens en na een rit hopelijk merken. De deelnemers hoeven enkel zelf te trappen en te genieten. De Gangmaker regelt de rest. Nu nog vertrekkend van diverse veelal horeca-locaties die deze doelgroep graag in hun zaak ontvangt. De droom is om al deze activiteien uiteindelijk vanaf een eigen wielerEETkaffee in omgeving Breda te gaan doen. 

Tijdens FiestaFiesta heb ik de kans om alle opgedane kennis over de prachtige fietsroutes op en om Breda met de buitenwereld te delen. Zeven ritten op één dag is best een uitdaging. Daarom heb ik ook hulp gevraagd bij enthousiaste experts in alle drie disciplines (road, mtb, gravel). Ook hier bleek de kracht van de groeiende community rond De Gangmaker. Een oproep op STRAVA bracht me in contact met fervent graveler Bjorn Kamman. Eerdere toffe samenwerkingen met de vrienden mtb-club ‘Lol Passie Biking’ krijgen een vervolg met de mtb-ritten en samen met Sjors Kloosterman van 2ride.nl staan wij garant voor een mooie wegrit die geldt als verkenning van de 3e etappe van La Vuelta 2020.

Het verkennen van al deze routes is al een FIËSTA! Via Instagram en Facebook post ik regelmatig een fotootje en/of filmpje om hier en daar een tipje van de sluier te lichten.  Dit wordt een super tof feestje. Ik heb er onwijs veel zin in en kijk nu al uit naar de verhalen van de deelnemers zodra ze zijn gefinisht bij PIER15!