Brabant Bike Battle

Voor jonge fiets-avonturiers!

 

Tijdens FietsFiesta vindt op 1 en 2 juni bij Pier 15 de Brabant Bike Battle plaats.  Een spannende en vooral leuke uitdaging voor kinderen tot en met 12 jaar waarbij een zogeheten ‘pumptrack’ centraal staat.

De pumptrack is een uitdagende 32 meter lange fietsbaan voor Mountainbikers en BMX-ers. Zonder af te zetten of te trappen kun je als het ware pompend door de baan, vandaar de naam pumptrack. De kunst is om het ritme steeds beter te pakken te krijgen. Pumptracks zijn een tikje verslavend.


Bezoekers zijn op vrijdag 1 juni van 16.00 uur tot 21.00u en op zaterdag 2 juni van 11.00 tot 17.00u  welkom op het terrein bij Pier 15 om onder begeleiding de baan te bedwingen. De organisatie zorgt voor fietsjes, helmpjes en begeleiding. De snelheden van de deelnemers worden gemeten. Tussendoor kan er even op de baan worden geoefend. De snelste 15 deelnemers gaan door naar de finale, welke eind september plaatsvindt, op de grootste verharde pumptrack ter wereld in Roosendaal. 

De Brabant Bike Battle is een initiatief van Zuidlijn, Ons Brabant Fietst en verschillende partners in de steden Breda, Tilburg, Eindhoven, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Zuidlijn heeft als doel de spoorzones van de B5 steden in de etalage te zetten als een gebied waar veel gebeurt op gebied van creativiteit, urban, food, design en ook sport. Dat doet ze door projecten mee te initiëren en te voorzien van een aanjaag bedrag die plaatsvinden in alle vijf de spoorzones van Breda, Tilburg, Helmond, Den Bosch en Eindhoven. De activiteiten worden georganiseerd door vertegenwoordigers uit deze vijf afzonderlijke steden.

Meer informatie facebook.com/BrabantBikeBattle en www.brabantbikebattle.nl

datumbegintijdeindtijdlocatie
01-06-201816:0021:00PIER15
02-06-201810:0017:00PIER15